Refraction Games

Refraction Games är ett gamalt spelföretag vars namn ganska få känner igen i dagsläget. Vilket är lite spännande då Refraction Games egentligen är ett av få spelföretag som faktiskt revolutionerat spelvärlden, på riktigt. Det är nämligen så att 1999 utvecklade Refraction Games ett spel som kallades Codename Eagle. Det släpptes 1999 i USA och 2000 spreds spelet i Europa. Än så länge kanske det inte låter så intressant. Men kort därefter så köptes Refraction Games upp av Digital Illusions Creative Entertainment AB (Dice) och uppföljaren till Codename Eagle döptes till Battle Field.

Nu förstår ni kanske varför Refraction är ett spelbolag värt att känna till. Det är alltså Refraction som är hjärnorna som lade grunden till Battle Field. Battle Field är ett av de mest spelade spelen i världen och har släppts i närmare 20 olika varianter. Det som gör det hela extra intressant är att Refraction Games och DICE båda är svenska företag. Dicde ägs sedan 2006 av Electronic Arts som är en riktig gigant inom spelvärlden.

Dice startade med att utveckla spel som Pinball Dreams, Pinball Fantasies och Pinball Illusions. Är man född på 70-80 talet och hade ett tidigt dataintresse känner man säkerligen till dessa spel, som var fenomenalt bra med den tidens mått mätt.

Codename Eagle är ett datorspel av så kallas FPS-karaktär. FPS står för First Person Shooter. Spelet utspelar sig 1917 då den ryska krigsmakten hotar att ta över världen. Västmakterna allierar sig för att möta hotet. Det finns både singel- och multiplayerfunktioner i spelet och man kan spela upp till 14 spelare samtidigt. Man kunde också köra olika fordon och flygfarkoster i spelet.