DICE

EA Digital Illusions Creative Entertainment AB är svenskt programvaruföretag och datorspelsutvecklare som sedan 2006 ägs av Electronic Arts (EA). De är mer kända som Dice och har många populära spel i sitt bälte. De började tidigt och producerade olika flipper-spel till amiga och PC. De är dock mest kända för den otroligt populära spelserien BattleField. I och med Battlefield räknas Dice som en av Sveriges största moderna kulturexporter.

Under sin tid som speltillverkare har Dice utvecklat runt 60 spel. Utöver Battlefield och de gamla flipperspelen så har Dice också släppt flera racingspel. Några av dessa är Midtown Madness och Rallisport Challenge.

Battlefield är deras absolut mest populära spel och det har nått otroliga framgångar. Däremot har uppköpet av EA inte varit helt smärtfritt. Det finns otroligt mycket kritik lite varstans på nätet om EA och jag vågar nästan säga att det är den speltillverkare med sämst anseende. I alla fall av de stora jättarna. Dice har fått utstå en del hård kritik på senare tid då de bland annat sagt att de aldrig ska ta betalt för banor i Battlefield, vilket de senare gjorde med kartpaketet Close Quarters. De sa även att alla som köpte Battlefield till Playstation 3 skulle få Battlefield 1943 gratis, vilket de inte höll och ledde till en stämning som slutade med en förlikning och att alla som köpt BF3 till slut fick BF 1943 också.

Efter en snabb googling hittade jag den här sidan http://www.destructoid.com/why-people-hate-electronic-arts-251899.phtml som bekräftar det jag skrev om EA. Det är inte ett populärt företag. De har också lyckats med att bli framröstade som Amerikas sämsta företag två år i rad. Vilket de är det enda företaget som lyckats med. Mer information om varför EA suger kan ni hitta nedan

http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2013/04/09/ea-voted-worst-company-in-america-again/
http://www.ign.com/articles/2012/06/14/why-do-people-hate-ea
http://www.lockergnome.com/uncategorized/2008/03/10/why-electronic-arts-sucks/

Vad som kommer att ske framöver med Dice är svårt att gissa. Men med tanke på hur dåligt rykte EA har så kan man ju hoppas att Dice klarar sig från allt för stora motgångar på grund av detta. Eller att de på något sätt bryter sig loss och fortsätter på sitt vinnande koncept utan att påverkas av multinationella storföretag vars enda intresse är att tjäna stora pengar.